Nooit meer data verliezen…
Databeheer wordt complexer en steeds meer bedrijven hebben moeite om aan de groeiende back-up behoeften te voldoen. Wil je echt risico’s minimaliseren? Dan is wegschrijven naar een NAS of ouderwetse tapes inzetten niet meer voldoende. Voor ondernemers en organisaties die de overstap naar een back-up in de Cloud willen maken is er ‘Cloud Back-up as a Service.’ Data opslaan in de Cloud vraagt om een radicaal andere aanpak en bij Qfast lossen we dit probleem graag voor je op. Tegen een vast tarief per maand, transparant en overzichtelijk.
Laat ons team van experts een inventarisatie van je omgeving maken. We brengen risico’s in kaart en helpen de perfecte oplossing te vinden.
1. Efficiëntie, betrouwbaarheid en veiligheid.
Wanneer u de Cloud inzet voor uw back-up, bent u verzekerd van een betrouwbare back-up oplossing. Cloudleveranciers maken gebruik van de nieuwste technologieën zoals servervirtualisatie, encryptie, de beste bescherming voor uw applicaties en bovendien wordt uw data opgeslagen in erkende Nederlandse datacenters. Daarnaast bied Qfast ook nog eens 24/7 monitoring, management en rapportages waardoor problemen in uw back-up tijdig worden opgemerkt en gerapporteerd. U hoeft zich ook geen zorgen te maken over upgrades, migraties en dergelijke. Deze worden automatisch doorgevoerd door Qfast.
2. U betaalt voor wat u gebruikt. (Schaalbaarheid)
Het voordeel van Cloud back-up, is dat de Cloud gemakkelijk schaalbaar is. U betaalt alleen voor wat u gebruikt, waardoor back-up in de Cloud ook prima geschikt is voor Zorg-organisaties met minder data in vergelijking tot grote multinationals.
3. Betere recovery tijd.
Wanneer u uw back-up op tape heeft staan, kost het veel tijd om te tape te herroepen, te laden, de data te lokaliseren en te herstellen. Data recovery in de Cloud is nog steeds een tijdrovende klus (in het bijzonder wanneer bij een volledige crash data gedownload moet worden), maar is wel een stuk sneller dan back-up op tape. Met name wanneer u een goedwerkende internetverbinding heeft (bijvoorbeeld via glasvezel), heeft de Cloud back-up een betere recovery tijd.
4. Cloud back-up is erg aantrekkelijk voor Zorg-organisaties.
Kleine organisaties hebben vaak niet het budget om te investeren in dure ICT-infrastructuur en het onderhoud daarvan. En ook al heeft u het budget hiervoor, een Cloud back-up is in de meeste gevallen alsnog efficiënter en goedkoper, doordat u zelf vaak geen back-up werkzaamheden uitvoert.
Daarnaast heeft Cloud back-up een veel grotere toegankelijkheid. U heeft namelijk online toegang tot al uw back-ups. Dit geeft u de mogelijkheid om vanaf diverse locaties toegang te krijgen tot uw back-up, vanaf verschillende devices.
3 vragen voor bewustwording:
1. Waarvan wordt precies een back-up gemaakt?
Allereerst is het goed om je af te vragen wat er nu precies geback-upt wordt. Wordt er een volledig back-up gemaakt van de hele server inclusief programma’s of alleen van de individuele bestanden? Dit laatste is vaak het geval bij een online back-upmethode. Hierbij is het goed om te bekijken welke mappen precies zijn opgegeven voor de back-up. Geregeld komen wij het tegen dat er nieuwe mappen zijn aangemaakt die buiten de back-up vallen. Belangrijk dus om dit goed af te stemmen binnen je organisatie. Mappen aanmaken is geen probleem, zolang het maar onder de hoofdmap gebeurt welke in de back-up is opgenomen.
2. Hoe snel kan de back-up teruggezet worden?
Als je gebruik moet maken van de back-up, dan is het goed om van te voren te weten hoe lang het terugzetten gaat duren. Het terugzetten van een individueel bestand is bij de meeste back-ups binnen een paar minuten geregeld, maar wat als u een volledige servercrash heeft? Wat als uw server volledig uitgebrand of gestolen is? Dan wilt u zo snel mogelijk weer up-and-running zijn. Afhankelijk van de back-upmethode kan dit enkele uren tot dagen duren. Veel organisaties zijn afhankelijk van hun server en kunnen zonder niet werken. Goed dus om van te voren na te denken over welke methode het beste past bij uw organisatie.
3. Hoe ver kan ik terug in de tijd?
Een back-up is meer dan het dubbel opslaan van bestanden en programma’s. Stel dat iemand binnen je organisatie per abuis een paar belangrijke rapporten verwijderd en hier kom je pas na een paar dagen achter. Het opnieuw maken van deze rapporten is dagen werk en de back-up wordt wel elke nacht gemaakt, maar kan maar 1 dag terug. Dan zit er niets anders op dan de rapporten opnieuw te maken. Zou de back-up 30 dagen terug kunnen, dan zijn de rapporten gemakkelijk terug te halen uit de back-up. Belangrijk dus om inzichtelijk te hebben hoever de back-up terug gaat in de tijd.
– De voordelen van Back-Up voor jou!
– Minimaliseer interne en externe veiligheidsrisico’s
– Monitoring en proactief support vanuit Qfast experts
– Data in Nederlands datacenter
– Gecentraliseerd management en monitoring van jouw back-ups
– Bescherm on-premises, hybride en Cloud omgevingen
– Mogelijkheid tot gegarandeerde recovery tijden