Qfast

Het Virtuele Kantoor

Het virtuele kantoor

Werken in de Cloud (het virtuele kantoor) biedt tal van voordelen: altijd en overal het bedrijfsnetwerk voorhanden; centraal ICT beheer en het gebruikersgemak voor de medewerkers omdat het niet meer uitmaakt op welke werkplek ze zich bevinden. Bij ons kunt u kiezen uit twee verschillende type Cloud verbindingen om een bedrijfsnetwerk op te zetten. Cloud toepassingen zijn te benaderen via het internet of door rechtstreekse verbinding van uw kantoorlocatie naar het datacenter dat uw ‘virtuele kantoor’ huisvest.

Beveiligde verbinding via openbaar internet

Bij een VPN (Virtual Private Network) verbinding krijgt u de beschikking over een eigen beveiligde verbinding over het publieke internet. Deze optie zorgt ervoor dat uw bestaande netwerk op eenvoudige wijze kan worden uitgebreid naar één of meerdere virtuele netwerk(en). Voor grotere bedrijven die afhankelijk zijn van een stabiele en snelle verbinding, kan dit echter nadelig uitpakken. De bandbreedte en stabiliteit van publieke Internet is niet altijd constant en overal hetzelfde. Internationaal zien wij ook grote verschillen tussen landen in de aanwezige infrastructuur.

Privé verbindingen

Het voordeel van een eigen privé netwerk is dat de datastromen niet langer over een publieke en open internetverbinding gaan. Voor een aantal organisaties is dit zeker aan te bevelen vanwege privacy, snelheid en veiligheidsoverwegingen. Het koppelen van de (data)server(s) aan de infrastructuur op uw locatie of in een co-locatie-omgeving is technisch eenvoudig te realiseren.

Qfast levert veilige VPN verbindingen voor alle grote Cloud-platformen zoals Microsoft Azure, Amazon AWS en Google Cloud Platform. Microsoft, Amazon en Google bieden privé verbinding aan met de Cloud services. Daarmee is het mogelijk om Azure, AWS of Google Cloud Platform aan een WAN (IP-VPN / MPLS) toe te voegen. Uw Cloud services zijn net zo makkelijk beschikbaar als de applicaties op andere vestigingen in het netwerk.

Zoekt u iets anders? kijk dan hier

Qfast biedt u:

  • Veilige verbindingen over publiek internet
  • VPN verbindingen met alle grote Cloud platformen
  • Privé verbindingen op maat
  • Koppelingen met vestigingen
  • Volledig beheer indien gewenst